Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kijárási tilalom, turizmus betiltása, éttermek, mozik, színházak bezárása – ez jöhet hétfőtől Ausztriában

Létrehozva:

Betiltanák az esküvőket is, de az iskolák nyitva maradhatnának.

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Rudolf Anschober egészségügyi miniszter eddig csak annyit jelentett be, hogy már szombat délután közlik a járványügyi szigorításokat – de azok bizonyosan jönnek.

Több osztrák napilap is azonban megszerezte a kormány terveit – írja az azonnali. A tervezett intézkedések közül a legszigorúbbnak az este 8 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom számít.

Az esti kijárási tilalom mellett az osztrák kormány bezáratná a színházakat, mozikat, uszodákat, tánciskolákat. Szintén teljesen bezárnák az éttermeket, csak ételelvitel kiadására lehetnének napközben nyitva – de bemenni akkor sem lehetne.

Hasonlóan Németországhoz, Bécs is arra készül, hogy a turizmust betiltja: azaz turisztikai céllal nem lehet a szállodákban szobát kiadni, kivenni.

Minden más üzlet nyitva maradhat, de egy vásárló számára legalább 10 négyzetméternyi helyet kell biztosítani. A könyvtárak és az állatkertek is nyitva maradhatnának.

Az iskolai oktatás is megmaradhat, azaz nem kell áttérni távoktatásra. Azonban minden rendezvényt betiltanának, beleértve az esküvőket is, egyedül csak a profi sportesemények maradhatnak, de nézők nélkül.

Az intézkedéseket november 30-ig tervezik fenntartani Ausztriában.

Legnépszerűbb cikkeink