Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Negatív Morawiecki koronavírustesztje

Létrehozva:

Forras: Olaf Kosinsky / Wikipedia

A hírt Piotr Müller kormányszóvivő közölte közösségi oldalán. 

Hozzátette, hogy a miniszterelnök a vizsgálat ellenére karanténban marad, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy feladja a korlátozást.

Korábban Morawiecki a Facebook közösségi oldalon bejelentette, hogy kötelező karanténba vonul miután egy olyan emberrel érintkezett, akiről kiderült, hogy vírusfertőzött. 

Az illető, egy kormányalkalmazott, a lengyel kormányőrség (SOP) tisztje. A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia. 

Michal Dworczyk, a miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője egy sajtóértekezleten elmondta, hogy Morawiecki egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban, és a körülményekhez képest jól érzi magát. 

Lengyelországban az érvényes rendelkezések szerint a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a vírusfertőzöttek száma. 

Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, amivel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret, több mint 3100 ember pedig belehalt a kór tüneteibe.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink