Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Nem adóvisszatérítés, hanem adathalászat

Létrehozva:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében, adóvisszatérítést ígérő adathalász-akcióra derítettek fényt a Kaspersky kutatói – közölte a kiberbiztonsági vállalat pénteken az MTI-vel.    

A Kaspersky Security Network rendszerében csak október 8-án több mint száz esetben észlelték azt a rosszindulatú e-mailt, amelyben a csalók adóvisszatérítést ígérve próbálnak személyes adatokat (név, adóazonosító és e-mail) ellopni a címzettektől.  

A Kaspersky a hasonló esetek elkerülése érdekében mindenkinek azt javasolja, hogy vizsgálják meg a feladó e-mail-címét: ha ez egy ingyenes e-mail-szolgáltatásból származik vagy értelmetlen karaktereket tartalmaz, akkor valószínűleg hamis.

A levél tartalmát körültekintően olvassák el, ugyanis a jól ismert cégek nem küldenek rossz formátumú vagy nyelvtanilag helytelenül megfogalmazott e-maileket.

Kiemelték, hogy senki ne nyissa ki a mellékleteket, és ne kattintson a linkekre a kézbesítőktől származó e-mailekben, különösen, ha a feladó ragaszkodik hozzá. Inkább közvetlenül a hivatalos webhelyre látogassanak el, és onnan jelentkezzenek be, ha szükséges.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink