Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szlovéniában nem jó a helyzet, de nem szigorítanak

Létrehozva:

Fotó: Google

Nincs szükség újabb szigorításokra Szlovéniában Janez Jansa miniszterelnök szerint, miközben szlovén járványügyi szakemberek arra figyelmeztettek, hogy a járványhelyzet kritikus az országban – írta a helyi sajtó kedden.

A kormányfő egy üzleti fórumon szólalt fel Ljubljanában, ahol elmondta: annak ellenére, hogy a fertőzöttek száma nőtt az első hullámhoz képest, a hatóságok ellenőrzés alatt tartják a járványhelyzetet. Sokkal kevesebb beteg szorul orvosi ellátásra, valamint a tüneteik is enyhébbek húzta alá.

Hozzátette: a kormány és az egészségügyi ellátási rendszer sokat tanult az első hullámból, és most sokkal jobban reagál.

Elismerte mindazonáltal, hogy vannak gyenge pontok, de ennek ellenére nem terveznek újabb szigorú korlátozásokat bevezetni.

A kormány által közzétett adatok szerint Szlovéniában hétfőn 99-cel 5487-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap sokkal kevesebb tesztelés mellett 39 új esetről számoltak be.

Nem történt új haláleset, így a betegségben eddig elhunytak száma 149 maradt. A diagnosztizált betegek közül 84-en vannak kórházban, közülük tizenhatot ápolnak intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 1656.

Horvátországban egy nap alatt 135-tel nőtt és elérte a 16 380-at az azonosított fertőzöttek száma. Vasárnap 48 új esetről számoltak be.

Három haláleset történt, a járvány halálos áldozatainak száma így 275-re nőtt. Kórházban ápolnak 274 beteget, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 1158, és 8744 ember van hatósági karanténban.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink