Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lajos Tamás szerint pár diák randalírozik a Vas utcában

Létrehozva:

A tüntetők követeléseinek nagy részét politikai színezetűnek tartja.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) folyik már az oktatás, egy hangos kisebbség generálja a vitákat – mondta Lajos Tamás, az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja, operatőr, producer hétfőn. Lajos azt is elmondta, hogy a hallgatók több mint 90 százaléka beiratkozott és aktiválta a félévét, az oktatók jelentős része pedig bejelentette, hogy folytatja a munkát. Emellett vannak olyan oktatók is, akik nem szeretnének tovább tanítani az egyetemen.

Kitért arra is, hogy az oktatás 3-4 helyen folyik az egyetemen, a blokád alatt lévő Vas utcában van a legkevesebb tanóra. „Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik” – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a fenntartó alapítványnak nem dolga, hogy beleszóljon az oktatás kérdéseibe, a feladata az, hogy minél jobb körülményeket biztosítson a munkához. A sztrájkbizottság megkezdte a tárgyalásokat: Lajos szerint a követelések jelentős része politikai színezetű, ami a kuratóriumnak és a kormányzatnak szól, ugyanakkor sztrájkolni a munkáltató ellen lehet. „Mi nem vagyunk az egyetemi oktatóknak, pláne nem a hallgatóknak munkáltatói, tehát ellenünk nem lehet sztrájkolni” – hangsúlyozta a kuratórium tagja.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink