Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Csak azt a vendéget szolgálhatják ki az esküvőn, aki ott is alszik

Létrehozva:

Lehetetlen helyzeteket teremt az új szabályozás, tízezer pár már elhalasztotta az esküvőjét. A ceremóniamesterek azt kérik, gondolják újra a szabályt.

A Ceremóniamester Szövetség kutatása szerint közel tízezer pár halasztotta őszre az esküvőjét a tavaszi időszak kijárási korlátozása miatt, de a most bevezetett kormányrendelet ismét ellehetetleníti a lagzikat, immár másodszor – idézi közleményüket a 24.hu. A szabályok főképp a szállodai esküvőket teszik szokatlanná: például, ugyanazon az esküvőn egy az adott szállodában megszálló esküvői vendéget enged kiszolgálni, míg aki nem száll meg, azt nem.

Ezt a helyzetet a szeptember 18-án kihirdetett, szeptember 19-től hatályos járványügyi kormányrendelet (431/2020-as rendelet) teremtette, ami a 23 órás zárást írja elő a vendéglátóknak.

A 23 óráig engedett nyitvatartás hasonló ellentmondást foglal magában. A korlátozás csak azokra a vendégekre vonatkozik, akik nem alszanak a szállodában, az ő számukra ugyanis a szálloda étterme vendéglátó üzlet, mert nem mint megszálló vendég, hanem csak mint utcáról betérő vendég veszik igénybe az étkezést. A szállóvendéget este 11 után is ki lehet szolgálni, a külsőst nem.

A szervezet ezért azt javasolja a kormánynak, tegyék általános szabállyá, hogy az esküvők területén 23 óra után is lehessen tartózkodni, ezzel is feloldva a jogi paradoxont és lehetővé téve több ezer, családdá válni vágyó fiatal pár esküvőjét.

Legnépszerűbb cikkeink