Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Szijjártó elmondta, miért van szüksége a rendőrségi helikopterre

Létrehozva:

Beleáll a luxusjachtozáson kapott külügyminiszter a helikopteres ügybe is.

Szijjártó Péter külügyminiszter hétfő este a saját Facebook-oldalán jelezte, éjfélkor elindul az Egyesült Arab Emirátusokba, onnan aztán Máltára, Bangladesbe és Laoszba is megy még a héten.

“Ami pedig a hétvégén megjelent híreket illeti, látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a Rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.” – írja posztjában Szijjártó, akinek most azért kell magyarázkodnia, mert néhány hete luxusjachtozáson kapták az Adrián. A külügyminiszter azonban hiába használt most helikoptert, tételesen felsorolta, mi mindenhez nyújtott segítséget éppen ez a jármű.

Levezette, aznap – múlt pénteken – milyen ügyekben és merre járt, majd feltette a költői kérdést: 

“Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

  1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?
  2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?
  3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?
  4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is.”

Legnépszerűbb cikkeink