Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Felcsútról Budapestre, NER-környékre költözött Mészáros felesége

Létrehozva:

A Fejér megyei Felcsút után a főváros XII. kerületében lelt otthonra Mészáros Lőrinc leendő exfelesége. Az viszont kérdés, hogy a válás során hogyan osztják fel a vagyont. 

Mészáros Lőrinc és felesége a Magyar Távirati Irodán keresztül kiadott közleményben tudatta, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását a bíróságon. Maga a válási folyamat már jóval korábban elkezdődhetett, aminek bizonyítékaira az mfor.hu talált rá a cégpapírokban.

A feleség céges érdekeltségeire rákeresve ugyanis a lap megtudta, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix bejegyzett lakcíme megváltozott: már nem egy felcsúti cím szerepel a neve mellett, hanem egy budapesti, XII. kerületi ingatlan a Kikelet utcában. Egy 12 lakásos társasházba költözött át a közelmúltban. 

Az mfor.hu szerint a háznak és a környéknek két érdekessége is van. Egyrészt a nyilvános cégadatok szerint 2007 és 2009 között ebben az épületben volt bejegyzett lakcíme Huth Gergelynek, a PestiSrácok főszerkesztőjének. A másik, hogy a közelben több kormányzati, illetve kormányközeli személy építkezése folyik, vagy már elkészült otthona található. Légvonalban 400-500 méterre fekszik az utca, ahol Orbán Viktor lakik, de hasonló távolságra van az Istenhegyi utca is, ahol Schmidt Mária „Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa” jutott hozzá ingyen egy addig az állam tulajdonában lévő villához.

A portál is felveti, még kérdés, mi lesz a társaságokkal, amelyekben a Mészáros-család minden tagja tulajdonos, illetve azokkal, melyeket fele-fele arányban birtokol a házaspár. A tőzsdei társaságoknak az 5 százalékot meghaladó részesedéssel bíró tulajdonos-változásokról közleményt kell kitenniük a BÉT honlapján, így azt nyomon lehet követni. 

A zártkörű részvénytársaságok esetében már nehezebb a helyzet, főleg ott, ahol a cégkivonatban nem tüntetik fel a részvényeseket. Ilyen például a Talentis Group Zrt., mely rengeteg leányvállalattal rendelkezik, illetve a V-Híd Építő Zrt. is, melyekben szintén 50-50 százalékban tulajdonos a házaspár.

Van néhány olyan érdekeltsége azonban Mészárosné Kelemen Beatrixnak, melyekből már július legvégén kiszállt. A cégkivonatok tanúsága szerint július 27-étől kezdve már nem tulajdonos a folyamatosan bővülő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-ben. Rá négy napra a Búzakalász 66 Kft.-ben is megszűnt az érdekeltsége.

Valószínű – írja a lap –, hogy Mészáros Lőrinc feleségénél marad a tévés társaság, a Media Vivantis Kft. Ezzel nem is jár rosszul, mivel a cég megalapítása után még ugyanabban az évben 120 millió forintos nyereséget tudtak csinálni.

Emellett cégjegyzésre jogosult személyként továbbra is feltűnik Mészárosné Kelemen Beatrix az alapvetően rendezvényszervezésre és pr-tevékenységre szakosodott Flamingo 24 Kft., valamint a Puskás Sport Hotel Kft. vezetésében. Utóbbi cég tulajdonosa a Mészáros Lőrinc által elnökölt „A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány”.

Közben a 24.hu tudomására jutott, hogy Mészáros luxus vadászházat épített a Hanság közepén. A lap szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő, lehallgatásbiztos kétszintes épület nőtt ki a krisztinabereki tó partján. A helyiek monumentális építkezésről beszélnek, azt mondják, rohamtempóban folytak a munkálatok. A lap megtudta azt is, hogy olyan biztonsági rendszert építettek ki, hogy egy egér se fér át rajta, senki se láthatja, milyen VIP-vendégeket fogadnak, és akár helikopterrel is érkezhetnek. Az építési engedélyt nem Mészáros Lőrinc, hanem az érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cég, a Lajta-Hanság Zrt. kérte. 

Legnépszerűbb cikkeink