Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Az állam helyett az emberek mentik meg erre az évre a szegények iskoláját

Pesti Hírlap

Létrehozva:

De jövőre még kevesebb pénzt kapnak az adófizetőktől.

Néhány nap alatt összejött az Igazgyöngy Alapítvány megvont támogatása – számolt be róla a hvg.hu, L. Ritók Nóra Facebook posztja alapján.

„Százasával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet.”

Sokan még ezután utalnak, azt tartalékolni fogják a következő tanévre. „Az RTL híradó velünk kapcsolatos kérdésére ugyanis válaszolt az Emmi, és a válaszban az volt (ezt nekünk még hivatalosan nem jelezték), hogy jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány. És nem tartom valószínűnek, hogy jövőre változik a viszonyulásuk. Amit még kapunk a támogatóktól, elkülönítjük, tartalékoljuk, hogy a következő tanévet ne így kelljen kezdenünk.”

L. Ritók Nóra megjegyzi, hogy sok olyan vélemény is volt, hogy nem kellene ezzel a gyűjtéssel „kiszolgálni” az államot, mert így nem dolgozik azon, hogy megoldja mint állami feladatot, hanem áthárítja a civilekre, és így csak a hibás működést erősítjük. „Ebben is van igazság….de ezt csak azok tudják így kimondani, akik távol élnek ezektől a helyzetektől, és nem találkoznak nap mint nap a szegénységgel, az esélytelenséggel, tudják ezt az egészet elméleti, rendszerszemlélettel nézni, nem törődve azokkal, akik most élnek benne.” – áll a hvg-ben.

Legnépszerűbb cikkeink