Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már látja a fényt az alagút végén a magyar autóipar

Létrehozva:

A magyar autóiparban javában tart a koronavírus-járvány okozta sokkból történő kilábalás, az augusztusi gyártási, értékesítési statisztikák, valamint a meglévő rendelésállományok pedig valódi optimizmusra adnak okot, sok szereplő nagyon erős második félévre számít. A végső siker szempontjából kiemelten fontos lesz, hogy a vállalatok megtartsák munkavállalóikat és alkalmazkodjanak a legújabb kihívásokhoz a HR területén. Továbbá a politikai döntéshozók minden létező eszközükkel támogassák a hazai autóipart ebben a kiemelten fontos időszakban. Többek között ezek a megállapítások hangzottak el a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) és a Portfolio közös szakmai online konferenciáján.

Az Audi Hungaria Zrt., vállalati kommunikáció és kormánykapcsolatok vezetője elmondta, az elmúlt időszakban a nemzetközi autópiacok élénkülése tapasztalható, kiemelten igaz ez Kínára, a világ legnagyobb autópiacára. Az autóeladások felfutásának köszönhetően pedig arra számít, hogy az Audi Hungaria nagyon jó második félévet fog tudni zárni. Azzal kapcsolatban, hogy a 2019-es gyártási számokhoz képest hogyan alakulhat az idei év elmondta, azt a több hetes időszakot, amíg Győrben szünetelt a termelés, nem fogják tudni bepótolni a második félévben még úgy sem, hogy nagyon erős időszakra számítanak – mondta el Lőre Péter. 

A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese is optimistán nyilatkozott. Elmondta, a nagykereskedelmi értékesítése az Esztergomban gyártott autóknak 20 százalékkal növekedett a múlt hónapban az előző év azonos időszakához képest, a kiskereskedelmi eladások pedig nagyjából megegyeztek a 2019-ben elért számokkal Európában – mondta el Urbán László István.

A beszélgetés résztvevői szerint további állami támogatásokra van szükség a magyar autóipar megerősítéséhez:

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el. 

 

Legnépszerűbb cikkeink