Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szándékosan okozott baleseteket egy férfi Berlinben

Létrehozva:

Szándékosan, és valószínűleg szélsőséges politikai vagy vallási indíttatásból, esetleg zavart elmeállapota miatt okozott autójával balesetsorozatot egy férfi Berlinben a nyomozás első megállapításai szerint jelentették német hírportálok szerdán.

A német főváros déli és délnyugati részét átszelő A100-as autópályán kedd este három baleset történt, hatan megsérültek, köztük hárman súlyosan. A baleseteket okozó autós elgázolt több motorost, nekihajtott kocsiknak, és amikor járműve megállt, felmászott a tetőre és a magasba emelt egy fémdobozt, amelyről azt állította, hogy robbanószerkezetet tartalmaz, és működésbe hozza, ha bárki megközelíti.

Az iraki származású férfi szemtanúk szerint az Allahu akbar kiáltást is hallatta – áll a beszámolókban. A helyszínre riasztott rendőrök leteperték és elszállították. A dobozban csak szerszámokat találtak a tűzszerészek.

A 30 éves férfit ismerte a rendőrség. Politikai vagy vallási motivációja egyelőre nem bizonyos. Meglehet, hogy pszichés betegség áll az eset hátterében.
(MTI)

FRISSÍTÉS: 

Iszlamista terrortámadásnak minősítette az ügyészség az esetet.

 

Legnépszerűbb cikkeink