Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Videón az M7-esen történt baleset

Létrehozva:

Mindkét oldalon, több tucat jármű szaladt egymásba a reggeli kötben az M7-es autópályán.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd nyomán kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – tudatta a katasztrófavédelem. A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket és a karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt közölte:

a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

A baleset utáni mentésről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tett közzé videót közösségi oldalán. Beszámolójuk szerint:

„Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán. A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek voltak. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez. A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tartott. Az egységek egyebek közt tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult.”

(Tömegbaleset az M7-esen 2024. február 25-én hajnalban. Képernyőfelvétel. Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Legnépszerűbb cikkeink