Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elgázolták a legkeményebb magyart

Létrehozva:

Szőnyi Ferenc a verseny nyitónapján | Forrás: Szőnyi Ferenc-versenynapló / Facebook

Egy mexikói ironman versenyen biciklizés közben elütötték az egyik legkeményebb magyar ultraversenyzőt, a Racemachine becenevű Szőnyi Ferencet.

„Leírni is nehéz. Ferit délután öt órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Szerencsére pont arra járt egy másik autós, aki látta az ütközést, és mentőt hívott” – írták Szőnyi Facebook-oldalán. A versenyző állítólag kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb térde, amit nemrég műtöttek, súlyos ütést kapott. „Feri azt mondta, versenyt nem adunk fel. Annak ellenére, hogy fájdalmai vannak, visszaállt a pályára. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt” – írták az oldalon.

A Manuel Doblado-i versenyen az indulók 19 kilométert úsznak, 900 kilométert tekernek egy 3 kilométer hosszú, lezárt pályán, és 210 kilométert futnak. Az egészre 144 órájuk van. Szőnyi 8 óra 40 perc alatt teljesítette az úszást, és 330 kilométere volt hátra a tekerésből. A baleset előtt a második helyen állt a versenyben, amire egyébként összesen 12-en neveztek be.

Két héttel ezelőtt a magyar ultrasport másik kiemelkedő alakját, a szintén műtét után visszatérő Lubics Szilviát ütötte el egy figyelmetlen autós verseny közben Balatonakalinál. „A verseny 35 kilométerében Balatonakali után egyszer csak a semmiből egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam” – osztotta meg akkor Lubics a Facebook-oldalán.

„A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is. Az eszméletemet nem vesztettem el, tudtam mozgatni mindegyik végtagomat, így amennyire lehet, az első sokk után némileg megnyugodtam” – folytatta Lubics. „Már a mentőautóban fekve tört rám a sírás, amikor a gyerekekre gondoltam, és átfutott rajtam, hogy mekkora baj is történhetett volna. A mentők a veszprémi kórházba szállítottak további vizsgálatokra, ellátásra. Szerencsére néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúsztam” – írta az oldalán.

Az ultrafotó beszámolója szerint a volán mögött egy autóvezetésre teljesen alkalmatlan sofőr ült. Szerencsére Lubics azóta jobban van, és újra versenyzik.

Legnépszerűbb cikkeink