Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Egy éve ezt nyilatkozta a Nemzeti Színház színésznője a díszletről, amiről leesve most súlyos balesetet szenvedett

Létrehozva:

Szász Júlia egy évvel ezelőtt beszélt erről a bizonyos Rómeó és Júlia-előadásról, aminek során most a Nemzeti Színház színfalai mögött a tragikus baleset történt.

Bejárta a sajtót a hír, hogy a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyos balesetet szenvedtek a Rómeó és Júlia-előadás alatt, de a színfalak mögött. A díszletről, négy méter magasról estek le, mindketten rendkívül komoly sérülésekkel kórházba kerültek. Az eset kapcsán Vidnyánszky Attila, aki a Nemzeti Színház vezetője és egyben a darab rendezője is, lemondott igazgatói posztjáról. A lemondást Csák János miniszter nem fogadta el addig, amíg az eset körülményeit ki nem vizsgálták.

Nos, tavaly nyáron volt, hogy Szász Júlia pontosan erről a végzetesnek bizonyuló darabról beszélt egy interjúban. A médium a Nemzeti Sport volt, ezért a beszélgetés elsődleges témája a mozgás, illetve a jóga, de ez a bizonyos Rómeó és Júlia is szóba kerül, pont azért, mert rendkívüli fizikai teljesítményt követel meg a színészektől. A harmadik felvonásban ugyanis a két fiatal nászéjszakájának színhelye ebben az előadásban Júlia szobája helyett egy magas traverz, ahol a színészek gyakorlatilag egy artistamutatványt adnak elő.

Hátborzongató most elolvasni Szász Júlia 2022-es nyilatkozatát:

„partnerem, Herczegh Péter egy korábbi jelenetben leugrik Júlia erkélyéről, ami nagyjából három méter magasan van. A nász még magasabban zajlik, nem is tudom pontosan, hány méteren lehetünk; szerencsére nem vagyok tériszonyos. Természetesen alaposan kidolgoztunk minden mozdulatot, azt is, amikor Rómeó egy kézzel tartja meg Júliát. Vigyáznunk kell magunkra, vigyáznunk kell egymásra, de Péternek megvan a sportos előélete, korábban vívott. Egyébként sportos társulat a miénk, s ez nem csak a fiatalokra igaz.”

A Nemzeti Színházban most egyébként több előadás is elmarad.

(Kiemelt kép: A Nemzeti Színház épülete / Forrás: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink