Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Öten meghaltak egy vonatbalesetben

Létrehozva:

Kisiklott, felborult vonat Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjárónál 2022. április 5-én. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak. | Fotó: MTI / Donka Ferenc

Öt ember a helyszínen meghalt, ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek egy vonatbalesetben kedden reggel Mindszentnél. 

Egy kisteherautó hajtott a sínekre Mindszent belterületén kedden reggel valamivel 7 óra előtt a Déli utcai vasúti átjáróban, amibe belehajtott a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonat. A vonat az ütközés erejétől kisiklott, oldalára borult és 60 méterre az ütközés helyszínétől az árokba csúszott. A kisteherautó megpördült, két villanyoszlopot kidöntött, és 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A kisteherautóban heten utaztak, többen közülük egy család tagjai.

A vonat 22 utasa közül ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek, a teherautó utasai közül öten a helyszínen életüket vesztették. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A mestést egy helyszínre kiérkező mentőhelikopter is segíti.

A Mávinform közleménye szerint a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig pótlóbuszok szállítják az utasokat Szentes és Hódmezővásárhely között. A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező utcákra irányítják.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink