Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ezt már nem tudta lehajrázni – meghalt Ben Cross

Létrehozva:

Forrás: Port.hu

Ben Cross rövid betegség után, 72 évesen hunyt el Bécsben.

A színész lánya Facebook-oldalán közölte, hogy apja egy ideje beteg volt, de állapotában csak az elmúlt hetekben következett be drámai romlás – írja a BBC.    

Cross képviselőjének közlése szerint a színész nemrég fejezte be a The Devil’s Light című horror forgatását, és még idén megjelenik a Last Letter From Your Lover című romantikus dráma, melyben főszerepet játszott.

Harry Bernard Cross Londonban született, tanulmányait a Royal Academy of Dramatic Artban (RADA), a világ egyik leghíresebb és London egyik legrégebbi drámaiskolájában végezte, később azonban a színházról a filmekre váltott.

1977-ben kisebb szerepet kapott A híd túl messze van című filmben, melyben Sean Connery és Michael Caine játszották a főszerepet.

Tagja lett a híres Royal  Shakespeare Companynek. Nagy ismertséget szerzett a Chicago című színdarab 1978-as verziójában nyújtott alakításával Billy Flynn szerepében.

Innen egyenes út vezetett a Tűzszekerek című film főszerepéhez. Cross Harold Abrahams zsidó származású futót alakította az igaz történeten alapuló világsikerben. A film négy Oscar-díjat nyert.

Ben Cross a Tűzszekerekben / Forrás: IMDb

Fontos szerepei között van Malagant Az első lovagban (1995) és Sarek a 2009-es Star Trek feldolgozásban. 2006-ban Rudolf Hesst alakította a BBC Nürnberg: Nácik a bíróság előtt című dokumentumsorozatában.

 

Legnépszerűbb cikkeink