Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Továbbra is emelkedik az ukrajnai járványgörbe

Létrehozva:

Több mint 2000 áldozatot követelt a járvány keleti szomszédunknál.

1637 új koronavírusos esetet regisztráltak Ukrajnában az elmúlt 24 órában. A napi halálos áldozatok száma 24, összesen már 2068 áldozata van a járványnak. Jelenleg 41 466 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, ami jelentős emelkedés az előző heti 30 ezerhez képest.

A legtöbb új beteget, 228-at Harkiv megyéből jelentették, a második legtöbbet, 183-at pedig ezúttal a román határnál lévő Csernyivci megyéből. A legtöbb haláleset viszont a Kárpátaljával szomszédos Lviv megyében történt szombaton, ezzel 328-ra nőtt az áldozatok száma a megyében. Kárpátalján 237 áldozatot szedett a koronavírus-járvány.

Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere elmondta: az elmúlt hétben jelentősen megnőtt a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek száma Kijevben, ezért a főváros elkezdte előkészíteni fogadásukra az egészségügyi intézmények második hullámát. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szombati tájékoztatóján közölte, hogy Kijevben, valamint és két nyugat-ukrajnai régióban, Lviv és Csernyivci megyékben már meghaladta a kórházi ágyak leterheltsége a kritikus 50 százalékot.

Az előző napokban gyorsuló ütemben terjedt a fertőzés, és ismét sorozatban döntötte meg a korábbi csúcsot. Pénteken 1847 beteget azonosítottak, ami a járvány kitörése óta az eddigi legmagasabb napi növekmény.

Legnépszerűbb cikkeink