Connect with us

Nagyvilág

Újra szökésben van a medve, amelyet korábban hónapokig „köröztek” Olaszországban

Létrehozva:

Kilenc hónapig üldözték, majd befogása után pár hónappal megszökött az állatgondozó központból. 

Újra szökésben van Olaszországban az a barnamedve, amelyet áprilisban sikerült befogni, miután kilenc hónapig randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében – írja az MTI.

Az M49-ként ismert medve egy elektromos kerítésen és falon keresztüljutva szökött meg a Casteller nevű állatgondozó központból. Amíg az állaton rajta van a nyomkövetője, addig a vadőrök figyelni tudják a mozgását.

A bravúros szökései miatt már Pillangóként is emlegetett állat először 2019 júliusában szökött meg a központból, a hatóságoknak csak április végén sikerült befogniuk. A medve jelentős károkat okozott a földműveseknek és az állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett.

Múlt nyáron az olasz kormány is foglalkozott a problémával: az állatvédők ellenkezése ellenére ugyan elrendelték a medve kilövését, ám a környezetvédelmi miniszter végül megtiltotta az állat megölését.

A medvék a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. A ragadozókat egy Európai Unió által finanszírozott program keretében újra betelepítették a megye központjához, Trentóhoz közeli erdőkbe, aminek következtében azonban gyakoribbá váltak az ember és állat közti konfliktusok.

A trentói vadőrök egy nőstény medvét is keresnek, amely a múlt hónapban megtámadott két kirándulót. Apa és fia megsérült, de túlélte a támadást.

Legnépszerűbb cikkeink