Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Családi esemény lehet az oka a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek emelkedésének

Létrehozva:

Csütörtökön országosan 14-gyel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ebből Hajdú-Bihar megyében 10 főt regisztráltak.

Egy zárt körű családi esemény lehetett az oka, hogy egy nap alatt 10-zel nőtt a Hajdú-Bihar megyében regisztrált betegek száma – írja a Portfólió. A lap az ügyben megkereste a Koronavírus Sajtóközpontot, akik elmondták, hogy megkezdődött a kontaktkutatás az ügyben.

„COVID-19 fertőzés halmozódását észlelte a helyi járványügyi hatóság Hajdú-Bihar megyében. Ezidáig 15 fő laboratóriumi vizsgálattal igazolt COVID-19 fertőzött került azonosításra. A fertőzöttek esetében a kontaktkutatás kiderítette, hogy az érintettek a fertőzés igazolódását megelőzően zártkörű családi rendezvényen vettek részt, ahol nagy valószínűséggel megfertőződhettek” – írta válaszában a Koronavírus Sajtóközpont.

Az is kiderült, hogy jelenleg 3 főt ápolnak enyhe tünetekkel a DE Kenézy Gyula Kórházban. A fertőzöttek szoros kontaktjai (40 fő) járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat.

A sajtóközpont szerint a zártkörű eseményen Győr-Moson-Sopron megyéből is részt vettek. A helyi kontaktkutatás eredményeképpen 69 szoros kontaktot derítettek fel, jelenleg 3 fő pozitív esetet azonosítottak. A további kontaktkutatás eredményeként Vas megyéből újabb 3 pozitív esetet jelentettek – tájékoztattak.

 

Legnépszerűbb cikkeink