Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Gulyás Gergely a Karácsony-Szálasi-mémről: „Hibázott a budapesti Fidesz”

Létrehozva:

Gulyás Gergely elismerte a Kormányinfón, hogy hiba volt közölni a Karácsony Gergely-mémet. Ám le is szedték. A fővárosi Fidesz azzal védekezett, hogy nem vették észre a Szálasi-képpel való egyezést. Karácsony szerint ez a kép megengedhetetlen.

„Egy interneten terjedő mémet vettünk át, amelyen az látható, hogy a Lánchíd romjainál Karácsony Gergely még mindig azon elmélkedik, hol lehetne biciklisávot kialakítani. Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést” – reagált a Fidesz fővárosi szárnya a mémre, amit azóta eltávolítottak.

Gulyás Gergely a párt fővárosi szárnya helyett is elismerte a csütörtöki Kormányinfón, hogy hibáztak a montírozott Szálasi-kép posztolásával. A baloldal Karácsonnyal az élén nem tiltakozott, amikor korábban Orbán Viktort Hitlerként ábrázolták, kettős tehát a mérce” – mondta a miniszter.

Aljas és ostoba

„Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is” – mondta Karácsony Gergely a Fidesz fővárosi Facebook-oldaláról azóta eltávolított Szálasi Ferenc-fotóról. A képen Karácsony Gergely arcát az egykori hungarista vezető arcának helyére retusálták, amint éppen a Lánchidat nézi.

„Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában” – idézi Karácsony szavait az MTI.

A főpolgármester hozzátette: a képen látható, háborúban felrobbantott Lánchidat két év alatt építették újjá, a Fidesznek pedig kilenc év sem volt elég felújítani.

Legnépszerűbb cikkeink