Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyre többen búcsúznak Benedek Tibortól világszerte

Létrehozva:

A Washington Post, és korábbi olasz csapata is külön cikkben búcsúzott a háromszoros olimpiai bajnoktól.

„Hatékony gólvágó volt, aki magyar és nemzetközi címek tucatjait gyűjtötte be” – írja a Washington Post a csütörtökön elhunyt Benedek Tiborról. A lap megemlékezett a sydney-i, az athéni, és a pekingi olimpiai bajnoki címről is.

Tibor Benedek, Hungary’s 3x Olympic water polo champ, dies

BUDAPEST, Hungary – Tibor Benedek, a three-time Olympic water polo champion who captained and later coached Hungary, has died. He was 47. Benedek, whose death was announced by the Hungarian Water Polo Federation on Thursday, retired from all sporting activities in May due to an undisclosed illness.

 

Benedek a Honvéd és az UTE mellett a Róma és a Pro Recco csapatában is éveket töltött. A Pro Recco szintén külön cikkben búcsúzott tőle.

A Reuters szintén megemlékezett a vízilabdázóról. Megjegyezték, hogy Benedek gyerekkorában azért kezdett vízilabdázni, hogy megszabaduljon a gerincbetegségétől, és azt is, hogy május elején személyes okokból mondott le az UVSE vezetőedzői posztjáról.

Water polo-Hungary’s triple Olympic champion Benedek dies at 47

The former captain and coach of Hungary’s water polo team Tibor Benedek, who won three straight Olympic golds as a player in the 2000s and a world championship as coach, died on Thursday aged 47, the Hungarian Water Polo Federation said.

Legnépszerűbb cikkeink