Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán Viktor állami pénzzel segíti „a saját lábán megálló” Audi-gyárat

Létrehozva:

A győri Audi  2008 óta a világ legnagyobb motorgyára.

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához – még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is – kell kormányzati segítség.

Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra – fejtette ki a kormányfő, miután a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását,

a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta: egyelőre messze vannak a koronavírus-járvány előtti normális állapotoktól, a vásárlások még “visszafogottak”, a vevői igények korlátozottak.

A győri gyár 2008 óta a világ legnagyobb motorgyára. 2009 március 10-én, az Audi AG ingolstadti éves sajtótájékoztatóján jelentette be a részt vevő magyar újságíróknak Thomas Faustmann, a győri Audi ügyvezetésének akkori elnöke, hogy 1,9 millió legyártott motorral az Audi Hungaria lett a világ legnagyobb motorgyára, megelőzve a Toyota Kamingóban levő gyárát. (MTI/PH)

Legnépszerűbb cikkeink