Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Változik a budapesti közlekedés: új kerékpár- és buszsávok jönnek

Létrehozva:

A villamossínekre költözik az autóbuszközlekedés a Bartók Béla úton, buszsávot kap a Hegyalja út. Kerékpárral is felszállhatunk számos villamosra, és hamarosan akár az M4-es metróra is.

A Budapest Városháza Facebook-oldalán újabb résszel jelentkezett a Budapest Restart sorozat. Krizsó Szilvia kérdésreire Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, külföldi példák bizonyították, hogy a járvány hatására megnövekedett az autósforgalom, ha ez Budapesten is megtörténik, az egész város bedugul. A városvezetés feladata az, hogy mindenki számára

alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben.

Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik. A főpolgármester bejelentette, hogy ennek szellemében

  • új buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában.
  • A Bartók Béla úton a buszok a vágányokon fognak közlekedni.
  • Megkezdődött a Pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út – Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között.

A jövőben újabb ideiglenes kerékpársávok kialakítására kerül majd sor, a Baross utcán az Orczy térig, a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően az M4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi nemrég bejelentett megújítása is. (PH)

Legnépszerűbb cikkeink