Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa, de már jól van

Létrehozva:

Brian May / Fotó: Raph_PH/Wikipedia

„Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok” – mondta a világhírű zenész.

Az MTI beszámolója szerint May negyven percen át érzett nagy fájdalmat a mellkasában, a karjában és erősen izzadt. Orvosa személyesen szállított be a kórházba.

Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Azt mondta, olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába.

Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz.

„A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét elvégzésének lehetősége” – mondta. Ehelyett végül három úgynevezett stent, csőszerű, hálós szerkezetű eszköz behelyezése mellett döntöttek; Brian May most otthon lábadozik.

A 72 éves gitáros nemrég kerti munka közben szenvedett farizomszakadást. A videóban most elmondta, a dolgok hátterében az állhat, hogy ötven éve viseli a nyakán egy hevederen gitárja súlyát, ami nem tett jót az egészségének, „de azért megérte”. Közösségi oldalán csaknem 2,5 millió követőjéhez szólva Brian May azon is elmélázott, hogy a Queen 1974-ben megjelent harmadik lemezének címe, a Sheer Heart Attack (könnyű szívroham) mindig is nyugtalanította egy kicsit. Hozzátette: a cím talán felzaklathatta azokat, akik már átestek szívrohamon.

„Most már én is a klub tagja vagyok. Srácok, vigyázzatok magatokra!”

Legnépszerűbb cikkeink