Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már nem él Orbánnak a gyöngyöspatai meghívás

Létrehozva:

Egy gyöngyöspatai gyermek iskolába megy / Fotó: Pesti Hírlap

A Kúria a Belvárosból nem látja, mi folyik Gyöngyöspatán, mondta reggel Orbán Viktor. Ő sem ment le, amikor meghívták – az a meghívás egyébként már nem él.

Az ötödik kerületben a Kúria nem látja, mi folyik Gyöngyöspatán, mondta reggeli rádiós beszédében Orbán Viktor a Kúria azon döntésére, amely kimondta, hogy a jogszabályok értelmében nem lehet kiváltani a kártérítést természetbeni juttatásokkal, ki kell fizetni a 100 millió forintot.

A miniszterelnök ugyanakkor maga sem járt a településen, pedig a gyöngyöspatai kormánykampány beindulásakor meghívták egy uzsonnára.

Az uzsonna február 1-jén lett volna, azt írta a Roma Kisebbségi Önkormányzat a meghívóban: „Az esemény célja, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel, és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a tévé képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk. Mi megtesszük az első lépést.” Ám Orbán nem ment el, mert Portugáliába volt hivatalos. Megkérdeztük Csemer Gézát, a helyi Roma Kisebbségi Önkormányzati vezetőt, áll-e még a meghívás Orbánnak, hogy a Kúriánál jobban megismerje a helyzetet.

„Nem, a meghívás akkorra szólt, most már döntött a Kúria, az ügy elrendeződött”

– mondta Csemer. Gyöngyöspatán a helyzet továbbra is feszült, ezt tegnap az Index riportja is bemutatta, és Csemer is megerősítette: feszült, de majd megnyugszanak a kedélyek. Így a kormányfő kénytelen lesz meghívás nélkül odamenni, ha meg akar bizonyosodni a helyzetről.

Legnépszerűbb cikkeink