Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Digitálisan letölthető csomaggal segíti az időseket a MOME

Létrehozva:

Forrás: http://segitopakk.mome.hu

A Gondos pakk elnevezésű csomag a higiénia mellett a bezártság problémájára is fókuszál.

A 65 évnél idősebb embereket célozta meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy online letölthető csomaggal, ami segít a járvány idején – írja az MTI. Ez olyan tárgyakat, eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek az izolációs helyzetben felmerülő szükségletek és igények kielégítésében. A csomag fókuszában a higiénia és fertőtlenítés áll, további tartalmai pedig az egészségmegőrzés, a napi rutin, a szabadidős tevékenységek köré szerveződnek és olyan eszközöket is tartalmaznak, amelyek örömet okozhatnak, és valamelyest feledtetik az elszigeteltség okozta nehézségeket.

A doboz tartalma egyrészt a fertőtlenítéshez szükséges eszközök tárolását segítő, a felhasználó által is elkészíthető rendszerezőből áll, amelyben a maszkokat és kesztyűket, szemetes zacskót, fertőtlenítő kendőt és sprayt tárolhatják. A MOME tervezői a felakasztható rendszerező elkészítéséhez letölthető útmutatót is készítettek. Emellett a csomagba kerülhetnek az izolációt enyhítő, szabadidős eszközök, valamint a napi rutinhoz és a mentális és fizikai egészségmegőrzéshez kapcsolódó tárgyak.

A Gondos pakk nem az első, és nem is az utolsó, a MOME Innovációs Központ kutató-tervezői csapata a következő Pakk fejlesztésén is dolgozik, amely hamarosan elérhető lesz a MOME Segítő Pakkok weboldalán.

Legnépszerűbb cikkeink