Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ferihegy is teljesen kiürült

Létrehozva:

Mintha egy NB I-es focistadiont látnánk: elvesztette utasforgalma 99,3 százalékát a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt légiközlekedés miatt, a kiszolgált gépek többsége áruszállító járatot teljesít.

Más repülőterek mellett Ferihegy is kiürült. A ferihegyi repülőtér üzemeltetője közleményében azt írta, korábban a fel- és leszállások száma átlagosan 320 volt naponta, ez most mindössze 35, és ezek közül csak néhány utasszállító járat. Tavaly áprilisban átlagosan 44 ezer utast kezeltek minden nap,

ez a szám most 275.

A húsvéti időszakban tavaly 1311 fel- és leszálló gép közlekedett, melyek 190 ezer utast szállítottak, idén az ünnepek alatt 1283 utas fordult meg a repülőtéren. „Ez a tavasz fekete tavaszként vonul majd be a repülés történelmébe” – olvasható a közleményben.

Az európai légiforgalmi áramlásszervező Eurocontrol adatai szerint a légi járatok száma mintegy 90 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, több légitársaság is teljesen leállt, és a legtöbb cég legalább 90 százalékkal csökkentette járatait.

Legnépszerűbb cikkeink