Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Lemondott az orvosigazgató Székesfehérváron

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, Reiber István – közölte a kórház vezetősége. Az okokról nincs hír egyelőre.

Az orvosigazgató lemondását a megbízott főigazgató elfogadta – áll a közleményben. Azt írták, a menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát a kiemelt járványügyi feladatok megoldásáért és a betegek ellátásáért. A kórház hivatalos honlapja szerint az új orvosigazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap közölte, hogy Kásler Miklós miniszter Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával. Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart – írták.

A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, adja át hivatalát. A minisztérium aznap azt közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: „az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott”, emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte, és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Legnépszerűbb cikkeink