Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

98 éves David Attenborough

Létrehozva:

Május 8-án ünnepelte 98. születésnapját Sir David Attenborough, a világ legismertebb természetfilmese, környezetvédője, a bolygó kapitánya.  A nem is olyan régen még visszavonulását pedzegető ikon valószínűleg nem ismeri a pihenés fogalmát: épp a napokban ért véget legújabb BBC-sorozata, a Mammals (Emlősök), amivel tovább javította saját Guinness-rekordját a leghosszabb tévés műsorvezetői karriert tekintve – 70 év és 246 napnál jár – írja a Qubit.

Az elmúlt években leginkább klasszikus sorozatainak folytatásain dolgozott, legközelebb A kék bolygó-sorozat harmadik része érkezhet, de az óriási sikerű Bolygónk, a Föld harmadik részét is tavaly mutatták be. Attenborough ma már természetesen jóval kisebb részt vállal a produkciókban, és nem kíséri el a forgatócsoportot a világ minden tájára, cserébe viszont egy olyan stábra bízhatja rá magát, amely az ő munkásságán nőtt fel és az általa kialakított szakmai keretek között dolgozik. A narrációt azért nem engedi el, és néha még meg is mutatja magát a filmek elején vagy végén.

(Kiemelt képünkön: Sir David Attenborough. Fotó: Ali Pares, Sam Barker, Chris Lavington-Woods – BBC Studios – Lola Post Production)

Legnépszerűbb cikkeink