Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Zacher Gábor: Pont fordítva kéne kezelni az idősotthonokban kialakult gócpontokat

Létrehozva:

Wikipedia

A jelenleg mentőorvosként dolgozó közismert toxikológus, a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályának volt vezetője szerint a kiürítés nagy kapacitásokat köt le. Zacher egy másik interjúban az otthon maradás jelentőségéről is beszélt. 

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le” – fogalmazott Zacher Gábor az ATV műsorában. Hozzátette, tudja, hogy ezzel a jelenleg érvényes protokoll ellen beszél „de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet. Kollégáim sem nem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt” – mondta Zacher.

A toxikológus a Növekedés.hu-nak adott interjújában kitért a Maradj otthon! kampány hasznosságára is: „Nincs rá szó, hogy mennyire fontos a Maradj otthon! kampány. Nem haladhatja meg a betegek megjelenésének drasztikus száma az egészségügyi rendszer ellátóképességének a kapacitását” – mondta Zacher Gábor. Szerinte meg kell nézni, mi történik New Yorkban, ahol összeomlik az ellátórendszer. Úgy látja, még mindig sokan vannak olyanok, akik ezt az egész történetet nem veszik komolyan: „Fel kell fogni, ez a vírus, ez a helyzet nem vicc! Az otthonlét életet menthet. Ezért mondtam az előbb, az egészségügyi rendszert nem lehet erőn felül leterhelni.

Az Egyesült Államokban van négy egyforma esélyű beteg és egy lélegeztetőgép. Tessék megmondani, melyiket válasszam?”

– fogalmazott Zacher.

Legnépszerűbb cikkeink