Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán rendelettel teszi ingyenessé a parkolást az egész országban

Létrehozva:

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” – fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte a kormányfő.

Korábban sokan bírálták a BKK-t, hogy nem képes annyi buszt, járművet indítani reggelenként számos viszonylaton, hogy ne legyen zsúfoltság. A Fidesz is kérte Karácsony Gergelyt, hogy szüntesse meg ezt a helyzetet. A BKK épp hétfőre ígért megnyugtató megoldást.

 

Legnépszerűbb cikkeink