Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem volt szájmaszk a nudistákon, megbüntette őket a rendőrség

Létrehozva:

Csehországban olyan komolyan veszik a járvány miatti előírásokat, hogy az néha már a börleszk határát súrolja. A felelőtlen nudisták ráadásul kettőnél többen gyűltek össze a vízparton.

Egy néhány fős nudista csoport tagjait büntette meg Csehországban a rendőrség, mert nyilvános helyen szegték meg a védőmaszk viselésére vonatkozó szabályokat – hivatkozik a cseh médiára a Kafkadesk. A visegrádi országokra szakosodott portál szerint az üzenet egyértelmű:

ha van ruha az állampolgárokon, ha nincs, az arcmaszkot nyilvános helyen így is, úgy is hordani kell.

Az eset egyébként a Pardubice régióban, Lázně Bohdaneč település gyógyfürdőjének területén történt, ahol egyébként megengedett a nudizmus, vagyis a meztelen napozás. Azonban a koronavírus-járvány megfékezése miatt hozott rendelkezések között mind a szájmaszk viselése, mind a gyülekezés korlátozása szerepel.

„Az állampolgárok az e célra kialakított helyeken engedélyezett a nudizmus” – nyilatkozta a lap szerint a rendőrség szóvivője. Hozzátette: „Azonban itt is mindenkinek el kell fednie a száját, és be kell tartania a korlátozásokat.”

A Kafkadesk úgy zárja cikkét, hogy a rendőrök másnap is járőröztek a környéken, azonban hasonló jogsértést nem észleltek.

(Kiemelt kép forrása: Policie ČR)

Legnépszerűbb cikkeink