Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Jelentős lehűlés várható a hét közepén

Létrehozva:

Izland, Nyugat-Európa, valamint a Földközi-tenger keleti medencéjében mozgalmas, csapadékos az időjárás az ott lévő ciklonok által. Ezen kívül hazánktól északkeletre, az anticiklon peremén egy úgynevezett hidegcsepp okoz még csapadéktevékenységet. A kontinens döntő részén fagymentesek a nappalok, sőt nagyobb területen a Kárpát-medence térségében legenyhébb az idő. A Kelet-európai-síkságon pedig továbbra is 0 fok alá csökken a hőmérséklet az éjszakai órákban.

Hazánk időjárását az említett hidegcsepp, valamint a tőlünk délre lévő mediterrán ciklon alakítja, így gomolyfelhős idő várható elszórtan záporokkal.

Estére a gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, de addig elszórtan kialakulhat belőlük zápor, zivatar. Hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek, melyek feloszlását követően szerdán döntően gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, és csak helyenként fordulhat elő záporeső. Az északias szél kedden a Dunántúlon, szerdán pedig a nyugati és keleti harmadban élénkül meg, amit helyenként erős lökések kísérhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, ennél pár fokkal enyhébb idő a szeles északkeleti vidékeken, hidegebb a fagyzugokban lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 17 fok között valószínű.

Változik az enyhe időjárás, jönnek a fagyok

Átmeneti, jelentős lehűlés várható a hét közepén, így érkeznek a fagyos hajnalok is a hét második felében.

Hideg jellegű fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sebastian Willnow / DPA / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink