Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megdőlt a hajnali és napi melegrekord is vasárnap

Létrehozva:

Áprilisi nyár: extrém arcát mutatta az időjárás a hétvégén, megdőlt a hajnali és a napi országos és fővárosi melegrekord is vasárnap – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

Vasárnap is folytatódott a nyárias idő, a legmelegebbet Baja Csillagvizsgáló meteorológiai állomáson mérték, 31,2 Celsius-fokot. Ez 2,5 fokkal volt több, mint az erre a napra vonatkozó eddigi rekord, és valóban, ilyen nyárias időjárás emberemlékezet óta nem volt hazánkban április elején.

Minden melegrekord megdőlt

A fővárosban is szokatlanul meleg volt, a legmelegebb órákban Újpesten 29,8 fokot mértek, ami új budapesti napi melegrekord. Itt a korábbi rekord 27 fok volt, amelyet Csepelen jegyeztek fel 1939-ben.

A HungaroMet Zrt. hozzátette: igen enyhe volt az éjszaka is, a Baranya vármegyei Bodán mindössze 15,9 fokig hűlt le a levegő, amely új országos hajnali melegrekord.

A korábbi rekorder Gyöngyös és Kisbér volt 14 fokkal, ezt az értéket még 1989-ben regisztrálták.

Budapesten, a János-hegyen pedig a leghűvösebb órákban sem süllyedt 14,6 fok alá a hőmérséklet, ez új fővárosi hajnali melegrekord, eddig ezen a napon ugyanis a fővárosi rekordot 1939 óta Budakeszi erdőállomás tartotta, 14 fokkal.

(Kép forrása: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink