Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hétfőn és kedden is marad az áprilisi nyár

Létrehozva:

Április első hétvégéjére nyáriasra melegedett az időjárás, ami egy nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhető. Dél felől főként a nyugati, délnyugati tájakra „húzza fel” a meleget, illetve a napsugarak melegítő hatását nem gátolja csak néhol kevés fáytolfelhő. A HungaroMet Zrt. vasárnapra vonatkozó melegrekordja 28,5 fok, amit 1986-ban Körösszakálon regisztráltak, lehet hogy megdől. Gyorsan melegszik a Balaton, a nyugati medencében Balatonfenyvesnél 18 fokos a víz.

Hétfőn napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időben lesz részünk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalra északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő. Kedden folytatódik a napos-fátyolfelhős idő, az esernyőkre továbbra sem lesz szükség. Sokfelé élénk, erős lesz a délies szél. 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Szerdán is sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Délután egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 15-23, a Dunától kelere 22-28 fokra van kilátás. Csütörtökre napos, száraz idő körvonalazódik. Az északi szél többfelé megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 20-26 fok között alakulhat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Legnépszerűbb cikkeink