Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újra jönnek a reggeli fagyok

Létrehozva:

A szokásosnál enyhébb február a hónap közepén bekeményít egy kicsit, jön a hajnali fagy, akár -5 fokig is süllyedhet a levegő hőmérséklete.

A rendkívül enyhe reggeleknek lassan búcsút inthetünk, szerda hajnalban már sokfelé fagy jelentkezhet, az északkeleti régiókban akár -4, -5 fokig hűlhet majd a levegő. Viszont csütörtöktől a magasban ismét enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére a reggeli fagyok is visszaszorulnak.

Kedden a Dunától keletre éjszaka is nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak délelőtt csökken a felhőzet, addig előfordulhat további időszakos eső, záporeső. Ezt követően egy összeáramlás (~Miskolc-Békéscsaba vonal) mentén maradnak erősen felhős területek, ahol további záporok kialakulhatnak.

A Dunántúlon már ma csökken a felhőzet, holnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kevés helyen lehet zápor. Az északnyugati szelet ma még csak élénk, holnap már nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 2 és 7 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 10 és 13 fok között várható.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

Visszatérnek a reggeli fagyok

Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de a Dunától keletre előfordulhatnak felhősebb tájak, csapadék azonban ott sem várható. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Tiszántúlon megélénkülhet az északi szél. Reggel döntően -4, +2, kora délután 8, 13 fok valószínű.

Csütörtökön az éjszaka képződő pára, köd napközben ritkul, zsugorodik, miközben nyugat, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor csapadék nem valószínű. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -6 és -1 fok között alakul, de a már hajnalban is felhősebb Nyugat-Dunántúlon fagymentes helyek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, azonban ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő az északkeleti tájakon, valamint esetleg ott, ahol lassabban oszlik fel a köd.

66 éves melegrekord dőlt meg vasárnap

Az elmúlt napok enyhe időjárása sorra döntögette a csúcsokat. Gyomaendrődön egy tized híján 21 fokig melegedett a levegő, ebből persze a nyugati országrészben semmit sem éreztek – írt az Időkép vasárnap. Ez egy 66 éves melegrekordot törölt ki az adatbázisból, amit akkor Ásotthalmon mértek, 20,1 fokkal.

(Kiemelt kép forrása: Sebastian Willnow / DPA / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink