Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Front érkezik hazánk fölé

Létrehozva:

Bár hidegfront érkezik fölénk, fronthatással nem kell számolni, bőven az átlag fölé emelkedik a hőmérséklet és még a köd is megmarad.

Északnyugatról délkelet felé széteső front felhőzete vonul át, emiatt változóan felhős égkép várható. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a néhol tartósabban megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon viszont ennél hidegebb lehet. Késő estére -5 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, a főváros tágabb környezetében nagyobb területen előforduló (sűrű) köd napközben csak lassan ritkul – írja a HungaroMet. Közösségi oldalukon arra figyelmeztetnek, hogy az éjszaka képződött köd zsugorodik, szakadozik, néhol tartósabban is megmaradhat. Ezzel egyidőben északnyugat felől frontfelhőzet érkezik, vonul át felettünk, de csapadék és szélerősödés nem várható.

Kedd éjjel nagy területen képződhet köd, majd egy hidegfront érkezik, amely csak felhőzetében mutatja meg magát, a folytatásban pedig bőven az átlag fölé emelkedik a hőmérséklet, mindemelett fronthatással sem kell számolni az arra érzékenyeknek.

(Kiemelt képünk illusztráció. 2020.11.25. Ködös Budapest látképe a Budai Várból. fotó: Dimény AndrásP)

Legnépszerűbb cikkeink