Connect with us

Kiemelt hírek

Elmarad a várt évközi nyugdíjemelés

Létrehozva:

Leghamarabb novemberben jöhetnek a magasabb nyugdíjak.

A KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasszervezetek kérését az illetkes államtitkár szerint, ezért évközi nyugdíjemelés nem lesz. Leghamarabb novemberben jöhetnek a magasabb nyugdíjak– írja az RTL.hu. Idén az infláció már elvitte a januári nyugdíjemelést, sőt a 13. havi ellátást is. Szinte biztos vehető, hogy elmarad az évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval lesz majd inflációkövető az idősek nyugellátása – árulta el a Népszavának a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke.

Az államháztartásért felelős államtitkár, Banai Péter Benő válaszolt a szervezetnek, melyben kifejtette hogy, a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal. A NYUSZET elnöke szerint indokolt lenne az emelés, hiszen az idei év első négy hónapjában átlagosan 26 százalékos volt az infláció, miközben 300 ezer idős 100 ezer, 600 ezer nyugdíjas pedig 130 ezer forintot kap havonta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Nagykanizsa, 2012. február 29. Dervalics György kézbesítő (b) a pénzt számolja Horváth Lászlónénak, a nyugdíjas lakásában. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál, Nagykanizsán az 1-es számú hivatalban. MTI Fotó: Varga György)

Legnépszerűbb cikkeink