Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nacsa Olivér bocsánatot kért

Létrehozva:

Nacsa Olivér egy rádióadásban beszélt nőkről, humorról, női humoristákról, illetve Pottyondy Edináról.

Nacsa OIivér a napokban a KarcFM című rádióműsorban szerepelt, ahol többek között a női humoristákról, köztük konkrétan Pottyondy Edináról kérdezték. A kormánypárti médiaszemélyiség többek között a következőket mondta az adásban:

„szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor. Ha megnézzük, nem voltak sokan ebben a szakmában. […] Szerintem az emberek, a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha ezt egy nő szájából hallják. Nem tudom, ez miért van így, ez alapvetően egy ilyen férfiszakma.”

A fenti kijelentésekre rengeteg felháborodás, kritika érkezett: Pottyondy Edinától kezdve rengeteg más női hírességen keresztül egészen Vujity Tvrtkóig. Pottyondy Edina ebben többek között gyávának nevezi Nacsa Olivért, illetve a következőképpen írja le:

„humortalan, hímsoviniszta NER-szolga, dehát ebben nincsen semmi újdonság. Ezekből nemcsak megél, de büszke is rá.”

Íme a teljes videó.

Bár Nacsa Olivér először azt mondta, hogy akkor is vállalja a véleményét, ha az éppen nem számít politikailag korrektnek, de vasárnap esti Facebook-posztjában már más hangot ütött meg.

„Sokat gondolkodtam az elmúlt napok történéseit illetően, amelyeket a Karc FM »Bezzeg« című műsorában mondott mélyinterjúból kiragadott és félreértelmezett szavaim generáltak, mégpedig hogy »meglátásom szerint a humor alapvetően nem feltétlenül egy női szakma.« Azt hiszem, sosem késő belátni, ha az ember hibázik, és félreérthető megfogalmazásával adott esetben sokak érzékenységét sértheti valamilyen módon, noha a konkrét témával kapcsolatban rossz szándék nem vezérelte. Belátom, ebben az esetben ez pontosan így történt. Nem volt lehetőségem azt sem elmondani, hogy miként váltak félreértelmezhetővé a szavaim. Eredetileg azt szerettem volna elmondani, amelyet előttem már korábban többen is elmondtak, hogy valamiért hazánkban kevesebb a női előadó ebben a szakmában. Nem kérdés számomra az sem, hogy mindig az adott embert kell nézni függetlenül attól milyen nemű, nő vagy férfi, nemzetiségű, vagy politikai hovatartozású az illető. Itt és most a témát lezárva szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit esetleg megbántottam!”

– írja Nacsa Olivér.

(Kiemelt kép: Nacsa Olivér Facebookja)

Legnépszerűbb cikkeink