Connect with us

Kiemelt hírek

Kora reggeltől országszerte tiltakoznak a tanárok és a diákok

Létrehozva:

Reggel 7 órától több tucat diák ült ki a Blaha Lujza térre, hogy így támogassa a tanárok országos sztrájkját. Nyolc óra körülre néhány tucatról százra emelkedett a Blaha Lujza téri ülősztrájkban résztvevő diákok száma. A diákok átvonultak a tér központi részére, a Rákóczi út és József körút sarkán, majd a villamosmegállóval szemközt ültek le. A résztvevők egy része el akarta foglalni a Rákóczi utat is, a rendőrök azonban útjukat állták, így csak a zöld lámpa erejéig álltak össze egy fotóra a gyalogos átkelőn. A kiállásban az egyik kirúgott kölcseys tanár, Palya Tamás is részt vett – számol be a Mérce a helyszínről.

Szintén a PDSZ számolt be arról, hogy Miskolcon élőlánccal tiltakoznak.

Sárga rózsát helyeztek el a Sándor-palota bejáratánál – írja a Telex. A lap tudósítása szerint  Karmelitától sárga rózsával a kezükben átvonultak a Sándor-palota elé a tüntetők, nagyjából hetven-nyolcvan ember gyűlt össze kilenc után a Budai várban.

Szerkesztőségünknek levelet írt a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, jelezték, hogy a mai sztrájkban az intézmény 39 tanára is részt vesz.

(Kiemelt képünk: Diákok kísérlik meg lezárni a közlekedést a Blaha Lujza téren. Forrás: PDSZ)

Legnépszerűbb cikkeink