Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A legjobban várt mérkőzések – az 5 legfontosabb sportesemény 2022-ben

Létrehozva:

Javában zajlik a 2022-es idény, és bár már túl vagyunk néhány fontos sportkupán, az év második felében sem fognak a sportrajongók unatkozni. 2022 tele van különleges és izgalmas mérkőzésekkel – számos, a járvány miatt elmaradt rendezvényt pótolnak a szervezők, és a hazai sportolókért is lesz hol és mikor izgulni. Összeszedtük az 5 legfontosabb sporteseményt, amelyeket a legjobban várunk az év hátra maradt hónapjaiban.

Roland Garros (május 16–június 6.)

Az Ausztrál Open után talán a még a szokásosnál is nagyobb várakozás kíséri a párizsi Grand Slamet. Kérdés, hogy a nagy esélyes Novak Djokovic ott lesz-e a Roland Garroson, miután az Ausztrál Openen nem játszott, oltás híján, sok bizonytalanságot követően végül nem engedték be az országba. Rafael Nadal nyert Ausztráliában, júniusban kiderül, hogy tud-e Franciaországban is remekelni.

Fotó: Unsplash

Atlétikai világbajnokság (július 15–24.)

Nehéz találgatásokba bocsátkozni, hogy mire számíthatunk az idén, ugyanis 3 éve nem rendeztek világbajnokságot az olimpiai halasztás okán. Ez rengeteg idő az atlétikában, hosszú eltiltások után térnek vissza nagy nevek, és 3 év alatt számos fiatal érhetett meg a győzelemre. A 2022-es atlétikai világbajnokság másért is emlékezetes; idén rendezik meg ugyanis először az Egyesült Államokban. Az oregoni tornát élőben így nehéz lesz követnünk, éjjeli baglyok előnyben!

Női Tour de France (július 24–31.)

Eddig kellett várni, hogy ne csak a férfiakra, hanem a nőkre is központosuljon a világ figyelme a bringasportban. Az első női Paris-Roubaix tavaly bizonyította, hogy mennyi izgalomról kellett lemondanunk az elmúlt évtizedekben. Elizabeth Deignan szökése például minden kétséget kizáróan beírta magát a bringa-történelembe és garancia, hogy 2022-ben, az első Női Tour de France-on sem lesz hiány izgalmas és feszült pillanatokból. Július végén kiderül, hogy melyik női versenyző kapja a sárga pólót.

Forma-1 szezon

Bár már elkezdődött az F1 szezon, még korántsem lehet látni a végét. Rekordhosszú idén a versenynaptár, még az Orosz Nagydíj kiesésével is. Miami 2022-ben először rendez futamot, ezzel már két amerikai helyszíne van a Forma-1-nek. Egyetlen újonc mutatkozik be az idén, a kínai Csou Kuan-jü az Alfa Romeónál bizonyíthat. Mellette két visszatérőt ünnepelhet a száguldó cirkusz Kevin Magnussen a Haasnál, Alexander Albon a Williamsnél versenyzik majd a november 27-én Abu-Dzabiban záruló F1 szezonban.

Fotó: Unsplash

 

Labdarúgó-világbajnokság (november 21–december 18.)

Nagy valószínűséggel nem túlzás azt állítani, hogy az év legjobban várt sporteseménye, a pubokban, otthon vagy stadionokban töltött meccsnézés, az online sportfogadás Magyarországon és világon fellegvára; a négyévente megrendezett Labdarúgó-világbajnokság lesz. Az esemény azonban nem csak a többi sportversenyhez, hanem saját történetéhez viszonyítva is egyedülálló az idén. 2022-ben ugyanis először rendezik télen, november 21. és december 18. között. A ki, illetve ki nem jutó országok csapatai között már most is sok a meglepetés, de még izgalmasabb kérdés, hogy a sok kihagyás miatt nagyon sűrű szezonban hogyan alakulnak majd az erőviszonyok, melyik csapat tudja a világbajnokságig legjobban beosztani, tartalékolni az energiáit.

 

Atlétika, foci és kerékpár – fontos sporttörténelmi pillanatokat ígér 2022. Azonban az, hogy kinek a neve kerül be a sporttörténelem könyvekbe minden bizonnyal az eddigi legkiszámíthatatlanabb kérdés. Kiderül, hogy ki tudott jobban megbirkózni a kihagyással, és előnyt kovácsolni az ezelőtt ismeretlen helyzetből. Egy biztos: drukkerként az elmúlt hektikus évek után lesz lehetőségünk az elmaradt sportélmények pótlására.

Legnépszerűbb cikkeink