Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kikapott a Real, tarolt a City

Létrehozva:

Mbappé győztest gólt szerzett | Fotó: Alain Jocard / AFP

A Paris Saint-Germain Kylian Mbappé 94. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert otthon a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A másik párban a Manchester City páholyból várhatja a hazai visszavágót.

A nyolcaddöntő slágerpárosításában az első félidőben a Paris Saint-Germain játszott jelentős mezőnyfölényben, a Realnak egyetlen kapuralövési kísérlete volt a szünetig, ilyen legutóbb 2014-ben egy Borussia Dortmund elleni összecsapáson fordult elő a spanyol csapattal. A folytatásban is a francia listavezető akarata érvényesült és a 61. percben megszerezhette volna a vezetést, de a Kylian Mbappé által kiharcolt büntetőt Lionel Messi nem tudta értékesíteni. A hétszeres aranylabdás 26-szor volt eredményes pályafutása során a Real Madrid ellen, ezt a 11-est azonban Thibaut Courtois hárította. A találkozó végül a 94. percben dőlt el. Mbappé ekkor már nem csupán a büntető kiharcolásáig jutott: a hazaiak világbajnok támadója két védő között tört be és lőtt a kapuba.

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti a győztes gól szerzőjét dicsérte a mérkőzés után: „Megpróbáltuk kontroll alatt tartani, Militao remekül dolgozott, de Kylian mindig képes a semmiből váratlan dolgokat kitalálni. Ezt most az utolsó percben tette meg.” 

A másik keddi mérkőzésen az angol bajnok és listavezető Manchester City gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutást, miután a szünetben már négy góllal vezetett, végül öttel győzött a Sporting Lisboa otthonában. A Bajnokok Ligája történetében korábban még nem fordult elő, hogy a kiesés szakaszban egy idegenben játszó együttes négygólos előnyt harcolt volna ki az első 45 percben.

A negyeddöntő szerdai játéknapján az Internazionale Milánóban fogadja a Liverpoolt, a Bayern München pedig Salzburgban kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt.

 

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)

Sporting Lisboa (portugál)–Manchester City (angol) 0-5 (0-4)

A visszavágókat március 7-én rendezik.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink