Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Először kapott ki az OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája mostani csoportkörében

Létrehozva:

Fotó: OSC Waterpolo

A magyarok a BL negyedik fordulójában 14-9-es vereséget szenvedtek a vendég Marseille együttesétől.

A Ferencváros keddi sikere után az OSC szurkolói is reménykedtek, bár kétségtelen, hogy csapatuknak bravúrra lett volna szükség a Marseille legyőzéséhez.

A magyar csapat – amely az eddigi három fordulóban két győzelem mellett egy döntetlent játszott – egyetlen negyedet sem tudott megnyerni a szerdai mérkőzésen, amelyen a Marseille elsősorban a második és a harmadik negyedben mutatott játékával múlta felül vendéglátóját.

Ebben a csoportban még a címvédő olasz Pro Recco, a német Spandau Berlin és Waspo Hannover, a horvát Jug Dubrovnik, a szerb Crvena zvezda, valamint a román Steaua Bucuresti szerepel.

Az OSC az ötödik fordulóban a Pro Reccót fogadja két hét múlva.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ám ez valójában csak hét továbbjutót jelent, mert a házigazda – a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő – Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Kedden egyébként a másik csoportban éppen a szerb együttest győzték le a budapesti zöld-fehérek, akik 2019-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját, az előző idényben pedig döntőbe jutottak, ám ebben a szezonban három döntetlen után most szerezték meg első győzelmüket.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

Szerda, B csoport:

Genesys OSC Újbuda–CN Marseille (francia) 9-14 (2-3, 2-4, 2-4, 3-3)

Kedd, A csoport:

FTC-Telekom Waterpolo – Novi Beograd (szerb) 11-10 (3-3, 4-3, 4-3, 0-1)

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink