Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

Létrehozva:

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Újból megválasztották vasárnap Orbán Viktort a Fidesz pártelnökének – igaz nem volt kihívója.

A régi-új elnök tudatta: hazánk tíz év alatt a fejlett országok közé kerül, az oltásellenes ellenzék beengedné a migránsokat, kifizetik a teljes 13. havi nyugdíjat,  és mi magyarok nem vagyunk hülyék.

„Rengeteg dolog történt azóta, hogy utoljára találkoztunk”  – kezdte beszédét a miniszterelnök, majd megköszönte a belé vetett bizalmat. Reményét fejezte ki, hogy egyre több a fiatal a pártjában, ami üdvözlendő, de ennek ellenére úgy érezte, hogy el kell indulnia újból a pártelnöki pozícióért. „Úgy érzem, a legjobb korban vagyok” – közölte. 

Szerinte a Fidesz hű a magyar emberekhez, és fennállásának 33 éve alatt mindig hű maradt önmagához és Magyarországhoz. Orbán elmondta, hogy Magyarország még csak egy feltörekvő ország, de a következő tíz év alatt a fejlett országok közé kerülhet. Felsorolta hazánk tudományos- és olimpiai sikereit, Karikó Katalint külön kiemelte. „Visszavásároljuk a repteret és megépítjük Paks II-t” – jelentette ki ezután.

Szerinte az ellenzék be akarja engedni a migránsokat, titkon oltáselleneseket támogat és eltörölné a rezsicsökkentést is, ezért is lesz nagyon fontos fordulópont a 22-es választás. Brüsszelt meg kell reformálni, és nem szabad minden tervét elfogadni – jegyezte meg.

„Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya” – jegyezte meg humorosan Orbán. Szerinte majdnem mindenki kereskedik Kínával. A NATO, amelynek tagjai vagyunk, azt szeretné, ha mindenki visszafogná a kereskedelmet Kínával. Az Egyesült Államoktól ezt hallani azért érdekes, mert ők többet kereskedtek Kínával, mint az Unióval, Magyarország pedig az USA példáját akarja követni, ugyanis Kínával kereskedni mindenkinek kedvező. „Mi magyarok vagyunk és nem hülyék” – hangsúlyozta.

„A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével” – jelentette be Orbán Viktor.

Míg a baloldal politikájával az is rosszul jár aki rájuk szavaz, addig a Fidesz politikájával mindenki jól jár – mondta később. Felidézte, hogy népszerűségüket a Békemenet is bebizonyította. „Éppen csak megmutattuk a bicepszeinket” – utalt az október 23-án megjelent tömegre. „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Legnépszerűbb cikkeink