Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Öt embert megölt egy íjas támadó Norvégiában

Létrehozva:

Egy nyílvessző a falban a támadás után | Fotó: MTI/EPA / Hakon Mosvold Larsen

A rendőrség elfogta a feltételezett tettest, aki az eddig információk szerint egyedül hajtotta végre a támadást. 

Öten meghaltak, négyen megsérültek, miután egy férfi íjjal kezdett el emberekre lőni a norvégiai Kongsberg városának több pontján.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint jelenleg nem zárják ki annak lehetőségét, hogy terrortámadás történt, ezt jelenleg is vizsgálják – írja a Sky News nyomán a Telex.

Øyvind Aas, a helyi rendőrség vezetője az első sajtótájékoztatón az áldozatokra, illetve a családjaikra tekintettel azt nem mondta el, hogy konkrétan hány áldozatról és sebesültről tudni, egy késő esti tájékoztatón azonban kiderültek a pontos számok: öten haltak meg és ketten megsebesültek a támadásban. 

A sérülteket jelenleg kórházban kezelik, a hivatalos tájékoztatás szerint nem válságos az állapotuk. Az este 11-kor tartott sajtótájékoztatón a rendőrök újfent megerősítették, hogy vizsgálják, hogy terrortámadás történt, de mint elhangzott, egyelőre nem lehet megmondani, hogy mi volt a motiváció a támadás mögött. Elrendelték, hogy az összes norvég rendőr vegyen magához lőfegyvert: ők normális körülmények között nem hordanak maguknál pisztolyt. Norvég sajtójelentések szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki Kongsberg belvárosába, amely felett helikopterek köröztek. Úgy tudni, tűzszerészeket is mozgósítottak – jelentette az MTI.

A rendőrség az elkövetőről nem osztott meg információkat azon túl, hogy elfogták, de az kiderült, hogy a férfi az Oslótól nagyjából nyolcvan kilométerre délkeletre fekvő város különböző pontjain kezdett el emberekre lőni az íjával, az első bejelentés pedig fél 7 körül érkezett hozzájuk. A helyszíneken jelenleg is folyik a nyomok összegyűjtése. A rendőrség a Twitteren azt írta, hogy Kongsberg belvárosában látták először a támadót, aki íjjal lőtt rá valakire, az embereket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon. Nem sokkal később aztán közölték, hogy letartóztatták a támadót, és megerősítették, hogy komoly incidensről van szó.

Legnépszerűbb cikkeink