Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Deák téren megölt fiú édesapja „méltó büntetést” kért fia gyilkosára

Létrehozva:

Bocsánatot kért az egyik meggyilkolt fiú szüleitől a bíróságon a Deák téri kettős gyilkosság elkövetője. Khéli Gergely édesapja szerint viszont megbocsáthatatlan az, amit Cs. Krisztián tett, és azt kérte a bíróságtól, hogy olyan súlyos büntetést szabjon ki a férfire, hogy az mások számára is elrettentő példa legyen – derül ki a 24.hu tudósításából.

Mint írják: hétfőn iratismertetéssel és az ügyészi perbeszéddel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a Deák téri kettős gyilkossággal vádolt Cs. Krisztiánnak és társainak a büntetőpere.

Cs. Krisztiánt és a másodrendű vádlottat, J. Marcellt vezetőszáron és bilincsben hozták a bíróságra. Előbbi farmerben és fekete mellényben, egy kék nejlonzacskót szorongatva, míg utóbbi gyűrött ingben és zakóban érkezett a tárgyalásra, amelyen ott voltak az egyik megölt fiúnak, Khéli Gergelynek a szülei is. A fia arcképét ábrázoló pólóban érkező apa azt mondta, a másik áldozatnak már csak a nagymamája él, ő nem tudott eljönni a betegségei miatt. Az ügy harmadrendű vádlottja, J. Dániel nincs letartóztatásban, ő az anyjával érkezett.

„Eszem ágában sem volt tönkretenni az életét” – mondta a kettős gyilkosság után

A bizonyítási eljárás lezárása előtt Cs. Krisztián és a harmadrendű vádlott is jelezte, hogy szeretnének nyilatkozatot tenni. A két fiút leszúró férfi Khéli Gergely hozzátartozói felé fordult, és bocsánatot kért tőlük a történtekért.

„Őszinte részvétem. Nagyon sajnálom azt, ami önökkel történt. Eszem ágában sem volt tönkretenni a gyerekek és családjaik életét”

– hadarta el rezzenéstelen arccal, de ezzel nem hatotta meg az áldozatok fekete ruhában érkező szeretteit.

Ezt követően az ügy harmadrendű vádlottja, J. Dániel olvasta fel mobilról a nyilatkozatát. Ebben elmondta, hogy aznap este megismerkedtek három lánnyal, akik kötekedtek, és beszólogattak mindenkinek. Elmondása szerint egy másik társaság számon kérte őket az elvett hangszórójuk miatt, ő pedig azt mondta, hogy nincs közük az eszközhöz.

„Először szét akartam választani a dulakodókat, de ütésváltás alakult ki, amiben én is részt vettem. Ezt követően elsétáltunk egy kapualjig, és beszélgettünk. Az egyik lány később mondta, hogy miért nem megyünk vissza a Deákra. Marci odament a másik társasághoz, ahol megütötték. Odamentem, hogy felsegítsem a testvéremet. Később jöttek a rendőrök, és megbilincseltek mindannyiunkat, kérdeztem, hogy miért, azt mondták, azért mert meghalt két ember”

– mondta J. Dániel, hozzátéve, amit elkövetett, azért vállalja a felelősséget, de azért nem, amihez nincs köze.

A vádhatóság szerint az öt általánost végzett Cs. Krisztián a 18. születésnapját ünnepelte 2020. május 21-én éjszaka az ikrekkel és két másik ismerősével, akikkel különböző Deák téri szórakozóhelyeken ivott.

Éjfél után az Erzsébet téri gördeszkapályánál voltak, amikor az ötfős banda összeverekedett egy másik társasággal, amelytől elloptak egy hordozható hangfalat. A balhé során Cs. Krisztián kétszer is megszúrta egyiküket. Az összetűzésnek az vetett véget, hogy elhaladt a közelben egy rendőrautó, mire a támadók elfutottak a helyszínről.

A fiatalok hajnal három körül arra lettek figyelmesek, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú, számukra ismeretlen társaság hangoskodik és lökdösődik.

Cs. Krisztián ettől „teljesen beindult”, és azzal a felkiáltással, hogy „mindjárt beugrok bokszolni”, elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé. Kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves Martinovics Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, majd amikor az áldozat összeesett, J. Marcell még hatszor fejbe rúgta a földön fekvő és haldokló fiút. Eközben a testvére szorosan mögötte állt, hogy így biztosítsa a bántalmazást. A szakértők 13 sérülést találtak a meggyilkolt fiún, aki még élt, amikor a fejét rugdosták. Nem a rúgásokba, hanem a szúrásokba halt bele.

Cs. Krisztián a 20 éves Khéli Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, majd a társaival együtt elmenekült a helyszínről. A két megkéselt fiú a helyszínen meghalt. A verekedés idején az ügy harmadrendű vádlottján kívül az áldozatok és a tanúk is kábítószerek hatása alatt álltak.

Cs. Krisztián először beismerte a tettét, később azonban visszavonta a vallomását, s már tagadta a bűncselekmény elkövetését.

„Azt mondta, hogy csak gyengén ütött. Ezt cáfolja, hogy úgy megütötte a másik fiút, hogy az egyből a bokorba esett. De az általa elkövetett szúrások sem mondhatók éppen gyenge ütéseknek”

– fogalmazott a perbeszédében az ügyész, aki kitért J. Marcell korábbi vallomására is, amiben a férfi azt állította, hogy rátámadtak, és ő csak védekezett. Mint mondta, nem tekinthető provokatív viselkedésnek az, ha valaki a saját tulajdonát próbálja visszaszerezni. Ráadásul J. Marcell úgy rugdosta a védekezésre képtelen sértett fejét, mintha egy focilabda lenne.

Az ügyész a perbeszéde végén fegyházbüntetést kért Cs. Krisztiánra több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt. Az ügyész fegyházbüntetést kért J. Marcellre és fivérére, J. Dánielre is különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt, amit utóbbi bűnsegédként követett el. A tárgyalás végén felszólalt az egyik megölt fiúnak, Gergőnek az édesapja is.

„Nem fogadom el Cs. Krisztián bocsánatkérését. Azt, hogy valaki eldönti, hogy késsel igazságot tesz emberek között, és megöl két fiút úgy, hogy esélyt sem hagy nekik arra, hogy megvédjék egymást, azt nem lehet elfogadni. Ez megbocsáthatatlan. Ez számomra olyan felfoghatatlan dolog, amit négy év alatt sem tudtam megemészteni. Senkinek nem kívánom azt az érzést, hogy várja haza buliból a gyermekét, és soha többé nem jön haza. Nincs annál borzasztóbb, mint amikor egy szülő túléli a gyermekét. Ezt nem tudom megbocsátani. Kérem a bíróságot, hogy olyan méltó büntetést szabjon ki, hogy az mindenki számára elrettentő példa legyen, s ne fordulhasson elő több ilyen eset”

– mondta az édesapa a tárgyaláson.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, három vádlott esetében már a 2022. márciusi előkészítő ülésen ítéletet hozott a bíróság, miután a főbűnösökkel ellentétben mindhárman beismerték a tettüket, és lemondtak a tárgyalásról is. A negyed- és az ötödrendű vádlott 300 ezer, illetve 400 ezer forintos pénzbüntetést, a hatodrendű terhelt pedig 1 év 8 hónap felfüggesztettet kapott.

(Kiemelt kép: Deák téri kettős gyilkosság. Fotó: Police.hu)

Legnépszerűbb cikkeink