Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Videón a halálos verekedés a Thököly úton

Létrehozva:

Halálos gázolás lett vége annak a Thököly úti verekedésnek, amely a vécén kezdődött.

Beismerte tettét a gondatlan emberöléssel gyanúsított, hétfőn elfogott férfi, aki január 27-én a Thököly úton megütött egy 66 éves férfit, aki egy taxi elé zuhant és a helyszínen meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Csécsi Soma rendőr alezredes elmondta, a 34 éves férfi a múlt szombaton este negyed tíz körül tért be a Thököly úti kisvendéglőbe, ahol fogyasztani akart, de nem volt nála elég pénz. Bement a mosdóba és nem távozott onnan, hiába szóltak neki, hogy a vendéglő zárni fog.

Ekkor egy 66 éves férfi bement utána, hogy távozásra bírja. Már ekkor szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, végül

a férfit kikísérték az utcára, ahol a szóváltás és a tettlegesség folytatódott. A 34 éves férfi saját bevallása szerint egy alkalommal ütötte meg az áldozatot, aki ettől az útra esett. Ekkor gázolta halálra egy taxi.

Az esetnél többen jelen voltak, de hiába próbálták visszatartani, a férfi elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. D. Gábort hétfő délutánra sikerült azonosítani, elfogatóparancsot adtak ki ellene, és még aznap elfogták a Blaha Lujza téri villamosmegállóban a rendőrök. Előállítása után gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ahol beismerte a bűncselekmény elkövetését. Csécsi Soma elmondta, rendőrség vizsgálni fogja, pontosan hogyan zajlott a dulakodás.

Miután a férfi ellen korábban két büntetőeljárás is folyt súlyos testi sértés és lopás miatt, és elzárás volt érvényben vele szemben, jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben van.

(Kiemelt képünk: Verekedést követően történt halálos gázolás a Thököly úton. Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Legnépszerűbb cikkeink