Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A főpolgármester azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal

Létrehozva:

Karácsony Gergely főpolgálmester azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal a vasárnap éjjeli halálos gázolás miatt.

A villamosmegállóba sodródott és elütött egy ott várakozót egy személygépkocsi a fővárosi Harminckettesek terénél vasárnapra virradóra. Az balesettel kapcsolatban Karácsony Gergely kijelentette, hogy azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal.

„Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata” – írta Facebook-posztjában a főpolgármester. Mint írta, el kell érni hogy Budapesten nullára csökkentsék a halálos közúti balesetek számát. Ezért a rendőrfőkapitánnyal közösen szeretne kidolgozni egy intézkedési tervet, ami visszaszorítaná a halálos gázolások számát.

A főpolgármester kabinetfőnöke a balesettel kapcsolatban arról posztolt, hogy az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség még nem hozott nyilvánosságra információkat sem a sofőrrel, sem az áldozattal kapcsolatban. A baleset helyszínén még akkor látszottak az éjszakai helyszínelés jelei és a megállónak, majd oszlopnak csapódó autó nyomai. Az autó haladását jelző narancssárga jelzések a Baross utcai zebránál kezdődnek. Innen először a biciklisávra vezetnek, hirtelen irányváltással a megálló felé indulnak, végül a szemközti járdán érnek véget. Ez összesen 60-70 méteres utat jelent. Az összetört autót az éjjel elszállították, de a felszórt homok és az olajos járda mutatja a roncs helyét.

Balogh Samu hozzátette, hogy a körülményektől függetlenül lesújtó és megengedhetetlen egy ilyen tragédia.

(Kiemelt kép forrása: Balogh Samu Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink