Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Meghalt a tanárnő, akit tavaly októberben köztartozás miatt lakoltattak ki

Létrehozva:

Meghalt Dr. Kovács Zsuzsa kódexkutató, irodalomtörténész,franciatanár, akit 2022 októberében néhány százezres köztartozása miatt lakoltattak ki otthonából.

Meghalt Dr. Kovács Zsuzsa kódexkutató, irodalomtudós, az a francia tanárnő, akit a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat 2022 októberében kilakoltatott az otthonából – írta meg a 24.hu.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Város Mindenkié aktivistái és három országgyűlési képviselő élőlánca ellenére kilakoltatták a 67 éves krónikus beteg Zsuzsát. A 67 éves nőt a Belváros-Lipótváros Önkormányzat lakoltatta ki otthonából 300 ezer forintos köztartozása miatt. A segítségére siető civilszervezetek fizették volna ki egyösszegben a tartozást az önkormányzatnak, de hiába.

Az idős nő előbb a Dózsa György úti szállóban kapott helyet, majd mielőtt a Fővárosi Önkormányzat segítségével újra lakhatáshoz juthatott volna, a Szabolcs utcai kórházba került, ahonnan már nem jutott ki.

Az idős nő haláláról megemlékezett Jámbor András országgyűlési képviselő is, aki maga is tagja volt ősszel annak az élőláncnak, ami próbálta megakadályozni Kovács Zsuzsa kilakoltatását.

Jámbor azt írja, hogy „300 ezer forintért rakták az utcára, annak ellenére, hogy civil szervezetek egyösszegben kifizették volna a tartozását.
300 ezer forintért, miközben az V. kerület jegyzője korábban ennek a tartozásnak a többszörösét halmozta fel a saját kerülete, és a XII. kerület felé is.

300 ezer forintért, miközben a végrehajtói maffia korrupt vezetője, Schadl György alig pár utcával arrébb négyzetméterenként keresett ennyit azokon az ingatlanokon, amelyeket az V. kerület eladott neki.

300 ezer forintért rakták az utcára. Azt beszélik, az egyik végrehajtónak kellett a lakás…”

(Kiemelt képünk: Dr Kovács Zsuzsa, a kilakoltatott tanárnő. Forrás: Jámbor András Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink