Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

„Be vagyunk oltva a woke-izmus ellen”

Létrehozva:

Mike Pence és Orbán Viktor a Demográfiai Csúcstalálkozó után | Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson.

Az eseményen Mike Pence, volt amerikai alelnök is megosztotta nézeteit a publikummal.

Orbán a Várkert Bazár-beli rendezvényen kifejtette: a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni.:A magyar GDP 5 százalékát fordítjuk családtámogatásra, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, az út felénél járunk – tette hozzá.

Ha nem lett volna az új magyar családpolitika, akkor tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna. A házasságkötések száma csaknem kétszeresére növekedett 2010 óta, és 41 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma hazánkba – jegyezte meg.

Szerinte bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, de a Nyugat erre nem képes. 

A kormányfő aggodalommal figyeli a Nyugaton „szélsebesen teret hódító” újmarxista, újbaloldali, woke mozgalmakat, amelyek gyermekeket használnak pride-aktivistaként, és a gyermekeknek népszerűsítik a szabad nemválasztást.Közép-Európában más a helyzet, itt ismerik a marxista gondolat természetét. „Mi be vagyunk oltva a woke-izmus ellen” – biztosította hallgatóságát Orbán.

A Demográfiai Csúcson ott volt Mike Pence volt amerikai alelnök is, aki kijelentette: a család intézményének válsága, az egyre több házasságtörés és abortusz szíven szúrja civilizációnkat, De akik itt összejöttek, azok tudják, hogy az erős családból lesz az erős közösség, és az erős közösségből az erős nemzet. 

„Közép- és Kelet-Európa országai elutasítják a modern baloldal posztkeresztény, posztnemzeti és a család intézményének meghaladottságáról szóló jövőképét. Itt most mindannyiunknak olyan jövőképünk van, amely az erős, független, szuverén nemzetről szól, és ez pedig a boldoguló és békében élő egészséges családokon alapszik. Donald Trump volt elnöknek és nekem mint alelnökének is ilyen jövőképünk van” – nyugtatta meg az egybegyűlteket Mike Pence. 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink